Mavent Magyarország Kft.

Árnyékolástechnika blog

Árnyékolástechnika blog

Mikor érdemes külső textilárnyékolót választani?

2021. október 22. - Mavent

20210826_integralt_fixscreen.jpg

 

A külső textilárnyékolókat ma már előszeretettel alkalmazzák lakóházakon is, aminek egyik oka, hogy az építészeti irányok elmentek a minimalista stílus felé, amelyhez remekül passzolnak az ilyen típusú árnyékolók. 
A redőnyök mellett olyan árnyékolók iránt is felmerült az igény, amik utólag is felszerelhetők, kis helyet foglalnak, meggátolják a belátást, de emellett nem veszik el a kilátást sem. Ez az igény hívta életre a külső textilárnyékolókat.

Lássuk, mikor érdemes külső textilárnyékolót választani a redőny helyett:

1. Nem szeretnénk teljesen elzárkózni a külvilág elől

A textilárnyékolók olyan anyagból készülnek, amelyek valamennyire átengedik a fényt, így lehúzott állapotban is keresztül lehet látni rajtuk belülről, nappali fényben viszont kívülről nem lehet belátni. Este ha felkapcsoljuk a lámpát a szobában, akkor persze ez megváltozik.

2. Nincs hely az árnyékoló szerkezetének

Az utólagos beépítésnél egy gyakori probléma, hogy az árnyékoló tokjának és lefutóinak nincs elég hely, így nem lehet felszerelni őket. A textilárnyékolók szerkezete sokkal kisebb helyet foglal, mint egy redőnyé, így könnyebben odailleszthető olyan helyekre is, ahova mást nem lehetne felszerelni.

3. Kiemelt szélállóság

A vízparti vagy magasan fekvő házaknál nagyobb kihívást jelent az elemekkel való harc, főleg az erős széllökések tudnak problémát okozni. Ezen kívül a teraszok árnyékolásánál is fel szokott merülni ez a probléma, hiszen ott általában két oszlop közé szeretnének árnyékolót felszereltetni, ahol szintén nincs semmi az árnyékoló mögött, ami segíthetne a stabilitáson. Erre fejlesztette ki a belga Renson cég a Fisxcreen textilárnyékolót, melynek szélállósága 120 km/h. A textil egyedi zipes technológiával van hozzáfogatva a lefutókhoz, amely által nagy szélben is képes a helyén maradni.

A bejegyzés trackback címe:

https://mavent.blog.hu/api/trackback/id/tr2316731760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása