Mavent Magyarország Kft.

Árnyékolástechnika blog

Árnyékolástechnika blog

Praktikus belső árnyékolók függöny helyett

2020. február 28. - Mavent

A belső árnyékolók elsődleges funkciója, hogy kint tartsák a külvilágot, de beengedjék a fényt otthonunkba. Kevés embernek adatik meg, hogy ablakai teljesen szeparáltak legyenek az utcától vagy szomszédoktól és ne kelljen valamilyen árnyékolóval védekeznie a kelletlen tekintetek ellen.

A függöny egy könnyen elérhető, régóta használt megoldás erre a problémára, azonban ha valami különlegesebbre vágyunk, akkor is számtalan lehetőségünk van.

szalagfuggony_stock-01.jpg

 

1.Sávroló

Ez az árnyékoló pont annyira látványos, mint egy szép függöny, ráadásul nagyon praktikus is. A váltakozó sötétítő és fényáteresztő sávjainak köszönhetően, mi szabályozzuk a beeső fény erősségét. Ideális nappalikba, hálószobába, de akár fürdőszoba ablakokra is. Kevés karbantartást igényel, elég néha száraz ronggyal áttörölni vagy finoman leporszívózni.

savrolo-01.jpg

 

2. Szalagfüggöny

A hagyományos sötétítő függöny és a lamellás árnyékolók előnyeit ötvözi. Jól mutat irodákban, rendelőkben, nyaralókban, de akár még térelválasztóként is funkcionálhat. Előnye, hogy pénztárcabarát és sok színben elérhető, ráadásul a lamellák könnyen cserélhetők, így akár évszaktól függően is variálhatjuk.

szalagfuggony-01.jpg

 

3. Roletta

A roletta olyan helyre is felszerelhető, ahova függönyt vagy egyéb árnyékolót problémás lenne. Tipikusan ilyen helyek például a tetőtéri ablakok, a mellékhelyiségek ablakai vagy a közlekedők magasan lévő ablakai. A funkcióját nagyban meghatározza az, hogy milyen textillel választjuk, mert fényzáró, reflexiós és fényáteresztő anyagok is léteznek. Általában rengeteg színben és mintában érhető el, kezdve az egyszerű pasztell színektől egészen az egyedi mintás változatokig.

roletta-01.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mavent.blog.hu/api/trackback/id/tr8315495744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása