Mavent Magyarország Kft.

Árnyékolástechnika blog

Árnyékolástechnika blog

Zsaluzia redőny helyett?

2020. június 19. - Mavent

Bár itthon még mindig a redőny a legelterjedtebb árnyékoló, egyre többen választják helyette a zsaluziát. Akik a redőnyre esküsznek, sokszor az alapján teszik ezt, hogy ennek 100%-os fényzáró képessége van, míg a zsaluziának nem. Való igaz, hogy a zsaluzia nem ad teljes fényzárt, de megfelelő sötétséget biztosít nappal is a pihenéshez. Ha valaki éjszakai műszakban dolgozik és fontos számára, hogy nappal teljes sötétben tudjon aludni, akkor nála fontos lehet ez a kis különbség, de más esetben ez nem szokott problémát jelenteni.

bt_20170804_budakeszi_121-2.jpg

 

Mi szól a zsaluzia mellett és mik a hátrányai?

Legnagyobb pozitívuma kétséget kizárólag az, hogy egyedülálló módon szabályozható vele a fény. A zsaluzia lamellái állíthatók, ezáltal úgy alakítjuk a szoba fényviszonyait, ahogy csak szeretnénk. Sokan a zsaluzia által teremtett meghitt hangulat miatt lesznek szerelmesek ebbe az árnyékoló. A tűző nyári napsütés ellen ha leengedjük a redőnyt, akkor vagy túl sötét lesz a szobában, vagy bezártság érzetünk keletkezik, de a zsaluziával ez kiküszöbölhető.

Energiahatékonyság szempontjából sem elhanyagolható árnyékoló, egyes típusai remek hőszigetelést biztosítanak az épületnek. Az „S” alakú lamellákkal például ugyanolyan légréteg keletkezik a nyílászáró előtt, mint a redőnyök esetén, csökkentve ezzel a helyiség hőcseréjét. Ráadásul új építésű épületeknél teljes hőhídmentességet biztosító tokkal is tudjuk kérni.

bt_20170804_budakeszi_039-edit.jpg

 

Hátrányként felhozhatjuk a már korábban említett fényzáró képességet, valamint a biztonságot. A redőnyöket, főleg ha alumínium anyagból készült, nehéz feltolni. Ezenkívül a legtöbbet fel lehet szerelni extra feltolásgátlóval is, csökkentve ezzel a betörés esélyét. A zsaluziákból csak néhány márka esetén van erre jelenleg lehetőség.

 

További információk a zsaluziáról: http://www.mavent.hu/termekek/kulso_arnyekolok/zsaluzia

A bejegyzés trackback címe:

https://mavent.blog.hu/api/trackback/id/tr9515902546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása