Mavent Magyarország Kft.

Árnyékolástechnika blog

Árnyékolástechnika blog

Hogyan tervezzen teraszárnyékolót?

2021. július 31. - Mavent

bt_20150625_dunakeszi_056-2.jpg

A kerti- és teraszárnyékoló rendszerek egyedi gyártású termékek, az épület és a megrendelő igényeihez igazodva készülnek, de vannak bizonyos kivitelezési korlátok, melyekre érdemes tekintettel lenni a tervezéskor:

Elhelyezés és rögzítés:

A teraszárnyékolók állhatnak önállóan (4 tartóoszlop), félig falhoz rögzítve (2 tartóoszlop), vagy egy már meglévő szerkezetbe integrálva (nincs tartóoszlop). 
Méreteiknél és súlyuknál fogva nem mindegy, hogy milyen talajon kerülnek rögzítésre, így a statikailag megfelelő alapozás elengedhetetlen.

Tetőszerkezet:

A tető típustól függően lehet forgatható alumínium lamellás vagy textil anyagból készült.  
A lamellás teraszárnyékolók általában strapabíróbbak, például van hótűrésük és a csapadéktűrésük is jobb. A textil tetővel rendelkező árnyékolóknak viszont állítható a döntésszöge, így jobban alkalmazkodnak a hely fényviszonyaihoz.

Méretek:

Egy szerkezet maximum szélessége általában 600 cm, de a legtöbb típus kapcsolható, így ennél nagyobb méret elkészítése is megoldható. 

Kiegészítők:

A komplex teraszárnyékoló rendszerek nagy előnye, hogy rengeteg kiegészítővel felszerelhetők, ami által teljesen a megrendelő igényeire lehet őket szabni. A tervezéskor tehát egy fontos kérdés, hogy milyen funkciókat fog betölteni az árnyékoló; - este is gyakran kiülnek-e a teraszra, a hidegebb időben is használnák-e, honnan érkezik direkt napfény, milyen bútorok lesznek alatta stb.

Néhány kiegészítő lehetőség a teraszárnyékolókhoz:

  • LED világítás
  • Beépített fűtés
  • Üveg fal
  • Textil árnyékoló
  • Szellőzőfal
  • Szúnyogháló

További extrák:

  • fény- és szélérzékelő

e68d8de27a24759e753c0d5f4a69adcb.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mavent.blog.hu/api/trackback/id/tr616644176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása