Mavent Magyarország Kft.

Árnyékolástechnika blog

Árnyékolástechnika blog

Mivel árnyékoljuk a teraszt?

2019. március 29. - Mavent

A nyári időszakban mindannyian vágyunk kimenni a természetbe és feltöltődni a napsütésben. Mindenki el tudja magát képzelni ahogy a teraszon ülve fogyasztja a reggeli kávéját vagy az esti naplementében kortyolgatja a kedvenc borát. Egy bizonyos ponton általában minden terasztulajdonosban felmerül, hogy jó lenne egy terasztető. Ezáltal sokkal praktikusabbá tehetjük teraszunk, hiszen nyáron a nagy hőség elől nyújt menedéket, esőben pedig megvédi az alatta lévő bútorokat. Sőt akár még mi is lazíthatunk alatta anélkül, hogy megáznánk. 

Ma már rengeteg teraszfedési megoldás közül válogathatunk, a hagyományos napellenzőktől, a legextrább teraszárnyékoló rendszerekig.

mavent_blog_teraszarnyekolo_1.jpgBT Group - Budapest

Milyen teraszárnyékolók vannak?


1. Teraszárnyékoló rendszerek

mavent_blog_teraszarnyekolo_2.jpgRenson Camargue - Tihany

Ezek a jelenleg elérhető legmodernebb megoldások a teraszok árnyékolására, mivel a teljes személyre szabhatóságnak köszönhetően maximális kényelmet nyújtanak. Több elemből is állhatnak, így akár egy komplett új életteret is varázsolhatunk a teraszunkra. 

Típustól függően lehetnek:

- mozgatható és fix lamellás tetővel rendelkezők
- forgatható és behúzható lamellával rendelkezők
- szélálló vászontetővel rendelkezők
- saját lábakon álló szerkezetek
- félig falhoz rögzített szerkezetek
- kész oszlopokra illesztett vagy födémbe süllyesztett tetőszerkezetek

mavent_blog_teraszarnyekolo_3.jpgRenson Algarve - Tihany

A Renson teraszárnyékoló rendszerei, mint az Algarve, a Camargue vagy a Skye jelentik az abszolút csúcsminőséget ezen a területen. Termékeik egyedi integrált vízelvezetéssel rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy eső esetén a tetőn felgyülemlett víz a lábakba kerül elvezetésre, így az nem fog beázni. Ráadásul ezeknél van a legnagyobb választék személyre szabhatóság szempontjából is.

Választható kiegészítő elemek teraszárnyékoló rendszerekhez:

- viharálló textilárnyékoló (Fixscreen)
- loggia panelek
- üveg panelek
- LED világítás (színes is)
- beépített fűtés
- hangrendszer

A lamellák és minden kiegészítő elem elektronikusan működtethető távirányítóval, fali kapcsolókkal vagy okos otthon rendszerrel.

mavent_blog_teraszarnyekolo_4.jpgRenson Camargue - Herceghalom

 

2. Önálló teraszárnyékolók

A különbség a teraszárnyékolók és a teraszárnyékoló rendszerek között, hogy az előbbihez nem lehet kiegészítő elemeket hozzáadni. Ezek lényegében saját lábon álló, falhoz rögzíthető szerkezetek, amik általában textil tetővel rendelkeznek.

mavent_blog_teraszarnyekolo_5.jpgVarisol T400 - Budapest

Ilyen típusú teraszárnyékoló a Varisol T400, ami merevített textil tetővel rendelkezik. A textil lehet vízlepergető is, azonban nem árt észben tartani, hogy ez nem védi meg az alatta lévő bútorokat az esőtől.

 

3. Napellenzők

mavent_blog_napellenzo_1.jpgVarisol K 450 - Budapest

A napellenzők oldalfalra vagy mennyezetre szerelt, ki- és behúzható teraszárnyékolók. Előnyük, hogy kis helyen is elférnek és költséghatékony megoldást jelentenek a teraszok árnyékolására. Érdemes azonban megnéznünk, hogy milyen minőségű textil van a vásárolni kívánt napellenzőhöz, hiszen egy olcsóbb verzió 1-2 év alatt csúnyán kifakulhat. 
A napellenzők nyitott, féltokozott és tokozott változatban is elérhetők, valamint a legtöbb esetben kiegészíthetők árnyéktoldattal is. A különbség abban rejlik, hogy a nyitott változatnál a textil szabadon van, így behúzott állapotban sincs semmi fölötte, ami megvédi az időjárási körülményektől, míg a tokozott változatnál a textil egy jól védő alumínium tokban helyezkedik el.


Melyik típust válasszuk?

- nyitott és féltokozott napellenzőt akkor válasszunk ha van fölötte pergola vagy tetőszerkezet, ami megvédi
- tokozott napellenzőt válasszunk, ha ki lesz téve az időjárásnak

mavent_blog_napellenzo_2.jpg

A napellenzők többsége kézi hajtókarral vagy elektronikusan, távirányítóval és fali kapcsolóval működtethető. A gyártók általában méretkorlátokhoz szokták kötni a kézi működtetést, ezért a nagyobb méretű napellenzők csak elektronikusan vezérelhetők.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mavent.blog.hu/api/trackback/id/tr7014726271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása