Mavent Magyarország Kft.

Árnyékolástechnika blog

Árnyékolástechnika blog

Tényleg van az árnyékolóknak szerepe a hőszigetelésben?

2021. december 18. - Mavent

redony-01.jpg

A hőszigetelés kérdése főleg a téli időszakban kerül elő, amikor megjelenik a pára és a penészesedés, ugyanakkor ez télen-nyáron egyaránt probléma lehet.

Van olyan árnyékoló, ami segíti a szigetelést?

Az alumínium redőnyök nem hiába örvendenek töretlen népszerűségnek, hiszen időtállóságuk mellett, kiváló hőszigetelő képességgel is rendelkeznek. Amennyiben megfelelően kerülnek felszerelésre, úgy leeresztett állapotban a redőny egyfajta hőpajzsot képez az üvegfelület előtt és nem engedi elszökni a nyílászárón átjutó hőt.

Az alumínium redőnyök leeresztett állapotban, az épület állapotától függően, átlagosan 20-40% körül javíthatják a hőveszteséget
Ráadásul léteznek úgynevezett hőhídmentességet biztosító redőnytokok, mint a Perfekt St, amely egy magas műszaki tartalommal felszerelt redőnyrendszer és képes kiváltani az áthidaló elemeket.

Télen bent, nyáron kint marad a meleg

Nyáron szintén a külső árnyékolási megoldásokban érdemes gondolkozni, ha a hőszigetelés fontos szempont. A külső árnyékolók, mint a redőny vagy a zsaluzia elzárják az üveg felületeket a napfény elől, így megakadályozzák annak felmelegedését. 

Ha még a déli, tűző napsütés előtt leengedjük az árnyékolót, akkor megelőzhetjük a lakás felmelegedését.

Bővebb információ az árnyékolókról: www.mavent.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mavent.blog.hu/api/trackback/id/tr3916787124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása