Mavent Magyarország Kft.

Árnyékolástechnika blog

Árnyékolástechnika blog

Rezsicsökkentés megfelelő árnyékolással

2022. május 15. - Mavent

A tavaszi-nyári hónapok az árnyékolási termékek csúcsidőszaka, ilyenkor érdemes felszereltetni az új árnyékolókat, ha a hővédelemről szeretnénk gondoskodni.

Mi a különbség a belső és a külső árnyékolók hőszabályozó képességében

 

A hőveszteség csökkentése érdekében a külső árnyékolók a legjobbak, azok közül is a redőny képes úgynevezett légréteget képezni, ami köztudottan az egyik legjobb hőszigetelő. Az alumínium redőny remek hővezető, amit úgy kell felszerelni, hogy 3-5 cm rés legyen az üvegfelület és a redőny között. Ezáltal akár 4-5 fok különbséget is el lehet érni a helyiségben.

A belső árnyékolók funkciója ezzel szemben sokkal inkább az árnyékolás, mint a hőszigetelés. Mivel az árnyékoló a lakáson belül kerül felszerelésre, ezért külső árnyékoló hiányában a hő át tud szökni a felületeken. Emellett ezek általában textil anyagokból készülnek, melyek közel sem annyira jó hővezetők, a berendezési tárgyakat károsító UV sugarak ellen azonban hatásosak.

bt_20151119_hejokeresztur_110.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mavent.blog.hu/api/trackback/id/tr3717831751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása