Mavent Magyarország Kft.

Árnyékolástechnika blog

Árnyékolástechnika blog

Napellenző választása teraszra vagy erkélyre

2022. március 15. - Mavent

20210907-napellenzo-2-2.jpg

Nyáron jó a szabadban lenni és a teraszon vagy az erkélyen ücsörögni, azonban a tűző napsütés lecsökkentheti a kint töltött időt. A textil napellenzők sokat javíthatnak ezen, azonban még mielőtt bárki elrohanna az első barkácsáruházba, amikor beköszönt a jó idő, érdemes átgondolni néhány szempontot:

1. Ha nem lesz fölötte tető, akkor mindenképp strapabíró napellenzőt érdemes választani:

A társasházaknál sokszor szerencsés, hogy a felső szomszéd erkélye védelmet nyújt a saját erkélyünknek, azonban ha a napellenző ki van téve az időjárásnak, akkor a tokozott verziókat érdemes nézegetni. Ezeknél a textil visszahúzható egy zárt tokba, ami megvédi az erős széltől, jégtől.

2. Milyen tájolású az épület:

A keleti és nyugati fekvésű helyeknél más a beeső sugarak szöge, ezért itt szükség lehet árnyéktoldatra ahhoz, hogy tökéletesen ki legyen használva a napellenző. Emiatt általában a déli homlokzatra ajánlott felszerelni az árnyékolót, de mindenre van megoldás.

cbf2a5fd39c0c1c39023de46c398787c.jpg

3. Hosszútávon mi a kényelmesebb megoldás:

A barkácsboltban kapható darabok közül sok olyan van, amit a szezon végével le kell szerelni, mert szerkezetük nem bírja ki a téli hideget. Emellett egy pár tízezres modellnek a textilje is jó eséllyel hamar meg fog fakulni, mert nem hosszú élettartamra tervezték.  A tartós napellenzők textilje legalább 80-as UV állóságú, ami nem csak azért fontos, mert hamar megfakulhat a textil, hanem azért is mert ugyan úgy le lehet égni alattuk, mintha direktbe a napon lennénk.

4. Fizikai korlátok:

Egy nagyobb méretű tokozott napellenző 100 kg fölötti súlyú is lehet, amit egy régi épület nem biztos, hogy elbír. A rögzítést kizárólag szakember végezze, mert komoly balesetek is lehetnek a helytelen szerelésből.
Az állandó szerkezeteknél az előzetes felmérés nem csak a pontos méretek felvételére szolgál, de a helyszín és a falazat megismerésére is. 

A bejegyzés trackback címe:

https://mavent.blog.hu/api/trackback/id/tr4917780676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása