Mavent Magyarország Kft.

Árnyékolástechnika blog

Árnyékolástechnika blog

Miben más egy egyedileg készült napellenző?

2022. július 18. - Mavent

varisol_k450_ref.jpg

Bár a Praktikerben, Obiban és egyéb nagyáruházakban is lehet kurblis napellenzők vásárolni, sajnos gyakran tapasztalható, hogy a szerkezetük pár éven belül felmondja a szolgálatot és textiljeik bizony csúnyán megfakulhatnak. Árban ezek elsőre kedvezőbbnek tűnnek (azért itt is vannak több százezres darabok), de ha pár éven belül le kell cserélnünk, akkor ott tartunk, mintha egyedi napellenzőt rendeltünk volna.

A tartósság mellett ott van a másik fejfájást okozó probléma is, még pedig a megfelelő méret. Az üzletekben kapható napellenzők mérete gyárilag van meghatározva, ezen variálni nem lehet. Ennek okán a vásárlónak gyakran kompromisszumot kell kötnie, mert a napellenző túl keskeny, túl széles vagy nem lehet jó szögben felszerelni. Amennyiben egyedi napellenzőt választunk, úgy a gyártás előtt a szakemberek felmérik a helyszínt, hogy az új árnyékoló minden irányból tökéletesen illeszkedjek és kényelmes használatot biztosítson.

Az egyedileg készített napellenzők mellett szól az is, hogy ezek műszaki tartalma általában magasabb. Fontos, hogy megbízható gyártótól vegyünk napellenzőt és kérdezzünk utána, hogy milyen anyagból készült a szerkezet, valamint a textil. Ha látható műanyag alkatrészeket fedezünk fel, akkor az már egy rossz jel. A textilek esetén keressük az UV álló jelzést, anyag tekintetében pedig a PVC-ből készült a legjobb.

Az sem mindegy, hogy ki szereli fel a napellenzőt. Főleg a nagyobb méreteknél kell figyelni arra, hogy nehogy hibásan kerüljön rögzítésre, mert a magasból leesve súlyos sérüléseket okozhat. Éppen ezért senkinek sem ajánljuk, hogy saját maga kezdjen el otthon szerelni, mert a rossz beállítás, a kimaradt alkatrészek és a hibásan bekötött vezetékek komoly gondot okozhatnak. A kivitelezők rögzítésnél figyelembe veszik az árnyékoló súlyát, a dőlésszögét, illetve hogy mennyire lesz szélvédett helyen. Ha ezeket rosszul mérjük fel és a beállítások hibásak, akkor a szerkezet megfeszülhet és összerogyhat.

3104349932ca53395fd05326c7e50247.jpg

Amennyiben nagyobb felületet szeretnénk árnyékolni, vagy nem vagyunk biztosak benne, hogy milyen napellenzőt vegyünk az adott falra, akkor mindenképp érdemes árnyékolástechnikai szakemberhez fordulni a kísérletezés helyett.

A bejegyzés trackback címe:

https://mavent.blog.hu/api/trackback/id/tr6617885851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása