Mavent Magyarország Kft.

Árnyékolástechnika blog

Árnyékolástechnika blog

Külső árnyékolók redőny helyett

2022. február 27. - Mavent

bt_20170720_lakeforest_028.jpg

Ugyan a redőny még mindig az egyik legnépszerűbb külső árnyékoló, azonban egyre többen érdeklődnek az alternatívák iránt. Mivel sokáig ez volt az egyetlen elterjedt megoldás a külső árnyékolásra, ezért az ember fejében elsőre a redőny ugrik be, mint árnyékolási lehetőség, holott ennél sokkal előrébb tart már az árnyékolástechnikai piac.

Nézzünk még néhányat az elérhető alternatívák közül:

1. Zsaluzia

A zsaluzia mellett szól a redőnnyel szemben, hogy lamellái állíthatók, ezáltal úgy alakítjuk a szoba fényviszonyait, ahogy csak szeretnénk. Azt is célszerű megemlíteni ,hogy fényzáró képessége közel azonos a redőnyével. 
Energiahatékonyság szempontjából sem elhanyagolható árnyékoló, egyes típusai ugyanis légréteg képeznek a nyílászáró előtt, csökkentve ezzel a helyiség hőcseréjét. A redőnyökhöz hasonlóan ráadásul itt is elérhető olyan tok, amely teljes hőhídmentességet biztosít.

bt_20170804_budakeszi_122.jpg

2. Szélálló textilárnyékoló

Manapság egyre többet tapasztalhatunk extrém széllökéseket hazánkban is, amiknek nem mindegyik redőny képes ellenállni. A Fixscreen textilárnyékolót nagy üvegfelületekhez tervezték, ahol az épület ki van téve az időjárásnak (pl.: tópart, erdős vagy alacsonyan lakott területen álló házak), ezért akár a 120 km/h-ás szélnek is ellent tud állni.
Emellett a dizájnra is odafigyeltek a tervezők és ez az árnyékoló rendkívül vékony szerkezettel rendelkezik, így kevés helyet foglal és szépen beleolvad az épület külsejébe. 

fixscreen2-01.jpg

3. Tolózsalugáter

Ez egy nagyon különleges megoldás, ugyanis az árnyékoló egy sínes rendszeren fut, ami által a tulajdonos kedvére tologathatja arra felületre, amit éppen árnyékolni szeretne. Lényegében bármilyen széles üvegfelület elé felszerelhető és a mediterrán hangulata miatt remekül tud mutatni teraszra nyíló ablakokon, ajtókon és további nagyméretű üvegfelületen.
Semmilyen karbantartást nem igényel, viszont cserébe ellenáll az esőnek, szélnek és a jégnek is. 

ecceb6b9e812c1292ba76aca65f2447f.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mavent.blog.hu/api/trackback/id/tr6417767546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása