Mavent Magyarország Kft.

Árnyékolástechnika blog

Árnyékolástechnika blog

Árnyékoló választás előtt áll? - tippek kivitelezőtől

2023. február 04. - Mavent

94381789_3081110905266328_8068073233489854464_n.jpg

Amikor az építkezés, felújítás eljut abba a szakaszba, hogy árnyékoló választásra kerül a sor, érdemes először átgondolni, hogy milyen funkciót kell betöltenie a terméknek, és ez alapján külső vagy belső árnyékolóra lesz-e szükség. Azt is vegyük figyelembe milyen tájolásúak az ablakok és mennyire vannak védett helyen.

A redőny a legjobb sötétítésre?

Szigetelés és fényzárás szempontjából az alumínium redőnyök a leghatékonyabbak, ezért hálószobába, gyerekszobába ideális választás lehet. Ha nem is szeretnénk a ház minden ablakára redőnyt szereltetni, akkor is jó lehet legalább ezekben a helyiségekben alkalmazni.

Hasonlóan jó megoldás az alumínium zsaluzia, amelynek bizonyos típusai ugyanolyan jó hőszigetelést és fényzárást tudnak biztosítani.

Népszerű a csupa üveg fal, de hogyan lehet árnyékolni?

Az utóbbi években a családi házak és a lakások építésénél is elterjedtek a plafontól a padlóig érő ablakok, amik rendkívül látványosak, viszont nyáron szaunát tudnak csinálni a lakásból, télen pedig nagy hőmennyiség távozhat rajtuk keresztül.  A nagy üvegfelületek árnyékolására praktikus és esztétikus megoldás lehet a a Fixscreen textilárnyékoló. Előnye, hogy jóval kevesebb helyigénye van, mint a redőnynek, továbbá akár 6 méter szélességű ablakot is le lehet vele árnyékolni osztás nélkül.

A már említett zsaluzia is elkészíthető nagy méretekben is, illetve motorizálás által a kényelmes használhatóság is biztosítva van.

 

Milyen minőségi szempontokat érdemes figyelni?

A hazai piacon lehet kapni a legújabb technológiával gyártott árnyékolókat, ugyanakkor még jelen vannak a régi időkből megmaradt, általában rossz minőségű termékek is. Lehetőleg jól leinformálható, részletes termékleírást biztosító gyártót vagy kivitelezőt válasszunk. Amennyiben közvetlenül a kivitelezővel vesszük fel a kapcsolatot, kérjünk részletes termékspecifikációt, amely tartalmazza a gyártó információit és a műszaki adatokat is.

Az árnyékolóknál a mozgó és látható alkatrészek kopnak el először, ezért fontos, hogy ezek lehetőleg erős alumíniumból legyenek.

Egyéb szempontok:

  • Hőtechnikai adatok – hőátbocsátási tényező
  • Időjárástűrés – milyen alkatrészek vannak kitéve közvetlen napfénynek, szélállóság
  • Fényáteresztő képesség
  • Textilárnyékolóknál az anyag illeszkedése a keretbe.
  • Megfelelő képesítéssel rendelkező szakember szerelje be

20220812_redony2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mavent.blog.hu/api/trackback/id/tr6818040996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása