Mavent Magyarország Kft.

Árnyékolástechnika blog

Árnyékolástechnika blog

Tartós és strapabíró árnyékolók

2021. november 13. - Mavent

Egy árnyékoló vásárlásánál a tartósság az egyik legfontosabb szempont, hiszen hiába a szép dizájn és a modern vezérlés, ha az árnyékoló pár éven belül meghibásodik. Nem is beszélve arról, hogy az időjárási tényezők is sokszor kárt okozhatnak egy-egy gyengébb minőségű árnyékolóban, azok idő előtt elveszíthetik tartásukat, színüket.
Közismerten az egyik legtartósabb külső árnyékoló az alumínium redőny, azonban nem csak ez jöhet szóba, ha strapabíró árnyékolót keresünk:

 zsalugater_1-01.jpg

 

1. Alumínium redőny

 Ennek a redőnytípusnak a népszerűsége abból fakad, hogy akár évtizedekig is hibátlanul tud működni, ráadásul nem kopik meg a színe és a nyári jégeső sem tesz benne kárt. Figyeljünk, hogy ne csak a palást, hanem az alkatrészek is alumíniumból készüljenek, így garantáltan nem lesz vele gondunk. Az alumínium redőnyök ellenállnak az erős napfénynek, a szélnek és esőnek is, míg a műanyag redőny lécei sokkal sérülékenyebbek és sokszor tapasztalható, hogy az erős napsugárzás is kárt tesz bennük.

 redony-01.jpg

 

2. Fixscreen textilárnyékoló

 A belga Renson cég csúcskategóriás terméke, amit extrém körülményekhez terveztek. Az erős textil anyag zipes rendszerrel van rögzítve a lefutókba, így semmilyen irányba nem tud elmozdulni. Amennyiben ablakra, vagy valamilyen felület elé kerül felszerelésre, úgy a 130 km/h-ás szélnek is ellenáll. Ez a vízparti és egyéb szélnek kitett helyeken fekvő ingatlanok esetén különösen fontos, mert rossz időnél más árnyékolók könnyebben megsérülhetnek. Mivel a Fixscreen árnyékoló állhat önmagában is - például teraszárnyékoló oldalára szerelve, a széltűrő képessége ilyenkor valamivel alacsonyabb, maximum 80 km/h.

 topfix_max-01.jpg

 

3. Alumínium zsalugáter

 A fa zsalugáterekkel ellentétben az alumínium verzió rendkívül masszív és ellenálló árnyékoló. Semmilyen karbantartást nem igényel, viszont ellenáll az esőnek, szélnek és a jégnek is. Nagy súlya miatt nem szerelhető fel minden nyílászáróra, valamint a prémium árkategóriába tartozik, ezért elsősorban nyaralókon és vendéglátóhelyiségeken találkozhatunk vele.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mavent.blog.hu/api/trackback/id/tr4016754474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása