Mavent Magyarország Kft.

Árnyékolástechnika blog

Árnyékolástechnika blog

Alumínium redőny és az időjárás: jégeső, viharos szél, erős UV sugárzás

2021. július 14. - Mavent

alu_redony_2-01.jpg

Lassan nem telik el nyár anélkül, hogy ne legyenek heves viharok, zivatarok. Az időjárás változása hatással van az építkezésre is, hiszen a több tíz évvel ezelőtti technológia ma már nem biztos, hogy kiállja az idő próbáját. Sajnos egyre többen kénytelenek szembesülni azzal, hogy egy nagyobb jégeső tönkretette a házuk tetejét, kilyukasztotta a redőnyeiket.

Az alumínium redőny és az időjárás

 

Az alumínium redőnyök előnye, hogy masszív szerkezetek, így az ablakokat és önmagukat is védik a szeszélyes időjárástól. Az erős UV sugárzás, a viharos széllökések és a jégeső szokták a legnagyobb problémát okozni a redőnyöknél. Egy alacsonyabb minőségű redőny hamar kifakulhat a napsugárzástól, a műanyag mozgó alkatrészek pedig könnyen kilazulhatnak, tönkremehetnek. Ezért is szoktuk azt mondani, hogy egy redőny minőségét, tartósságát előre jelzi az, hogy miből készültek a napnak kitett alkatrészek.

Amennyiben a léceknek nem megfelelő a stabilitása, egy erősebb széllökés kimozdíthatja őket a szerkezetből, ami ellehetetlenítheti a mozgatást. A nem duzzadó habkitöltés extra merevítést biztosít a léceknek, a súlyuk pedig segíti a stabilitást, ezért ezt a kettőt érdemes megnézni a redőnyöknél.

Míg a műanyag redőnyök léceit könnyedén szétszaggatja akár egy kisebb jégeső is, addig az alumínium redőnyön nem fog ki a jégeső, de egy nagyobb jégverés esetén is maximum kisebb horpadás keletkezhet a léceken.

A bejegyzés trackback címe:

https://mavent.blog.hu/api/trackback/id/tr7716627310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása