Mavent Magyarország Kft.

Árnyékolástechnika blog

Árnyékolástechnika blog

Ismerd meg a sávrolót! - elegancia és sokoldalúság

2021. október 04. - Mavent

savrolo-01.jpg

A sávroló egy rendkívül látványos belső árnyékoló, amellyel egyedülálló módon lehet szabályozni a fény beesését. Modern, minimalista külseje miatt lakberendezési szempontból sem utolsó, egyből odavonzza az ember tekintetét.

Előszeretettel használják olyan helyekre, ahova külső árnyékolót nem érdemes kivitelezni vagy a helyhiány miatt limitált, hogy milyen árnyékolót lehetne felszerelni. Az étkezőben, konyhában például nem feltétlen van szükség redőnyre, de néha azért jól jön, ha kizárhatjuk a napsugarakat vagy a kíváncsi szomszédokat. Lényegében bármilyen függöny funkcióját ki tudja váltani, akár árnyékolás a cél, akár sötétítés.

Mi érdemes tudni a sávrolóról?

 

1. Állítható vele a fénybeesés

Sötétítő és fényáteresztő sávok váltakoznak az anyagon, aminek köszönhetően pont úgy működik, mint bármelyik lamellás árnyékoló. Amikor mozgatjuk az árnyékolót, a sávok elcsúsznak és vagy fényzáró vagy árnyékoló pozícióba állíthatók. Ha szükséges, akkor teljes egészében fel is húzható.

2. Méretei és felszerelhetőség

A sávrolók egyedi méretekre készülnek, melyeknek maximum magasságuk 300 cm, maximális szélességük pedig a textilek típusától függően 255-260 cm lehet.
A textil egy zárt tokban helyezkedik el, ami védelmet nyújt a koszolódás ellen. A sávroló oldalfalra vagy mennyezetre is felszerelhető, a hely adottságaitól függően. Mivel szerkezete vékony, ezért kis helyen is elfér.

3. Működtetés

Ahogyan számos más belső árnyékoló, a sávroló is kézileg gyöngylánccal vezérelhető. Az abszolút kényelmet kedvelőknek jó hír, hogy motorizálni is lehet, sőt, akár okosotthon rendszerhez is kapcsolhatók, így egyetlen gombnyomás a kanapéről és máris lementek az árnyékolók.

A bejegyzés trackback címe:

https://mavent.blog.hu/api/trackback/id/tr1416708346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása