Mavent Magyarország Kft.

Árnyékolástechnika blog

Árnyékolástechnika blog

Mi mindenre jó az elektromos redőny? Valóban megéri az árát?

2021. január 17. - Mavent

Amikor elektromos redőny vásárlásáról gondolkodunk, akkor a legtöbb embernek először a kényelmi faktor jut eszébe, holott ennél sokkal több szempontot is érdemes figyelembe venni. Manapság már egy modern otthon szerves részei az intelligens megoldások, amik növelik az ingatlan értékét, így befektetésnek is jó lehet. A redőnyt okos otthon rendszeren keresztül csatlakoztathatjuk számítógéppel vagy okos telefonnal is, ezáltal távolról is összeköttetésben maradhatunk otthonunkkal. Ráadásul egyszerre és külön-külön is mozgathatjuk redőnyeink, de például beállíthatjuk, hogy csak a földszinten vagy csak a hálószobában menjenek le a redőnyök.

De nézzük milyen további előnyei vannak annak, ha az elektromos redőny mellett döntünk.

otthon_automatizalas.jpg

 

Biztonság

Az egyik legnagyobb pozitívum, hogy a motoros redőnyök programozhatók. A távirányító vagy okos vezérlő segítségével beállítható, hogy a redőnyök bizonyos időközönként automatikusan le- és felmenjenek, így olyan hatást kelt, mintha mindig tartózkodna otthon valaki. Azok számára akik sokat utaznak különösen jó befektetés lehet a betörési kockázat csökkentésére.

Egy másik hasznos funkció az akadályérzékelés. Ha a redőny valamilyen akadályt észlel leengedéskor, akkor a motor károsodás nélkül automatikusan megáll.

A gyerekek és az idősek számára is biztonságosabb megoldás, mert a hagyományos gurtni helytelen használata miatt a redőny könnyen tönkremehet.

taviranyitos_vezerles-01.jpg

 

Energiamegtakarítás

A programozhatóság másik előnye, hogy a redőnyöket beállíthatjuk úgy is, hogy napkeltekor és napnyugtakor automatikusan mozogjanak, mellyel csökkenthetjük a lakás energiahasználatát. Amennyiben fény-és hőérzékelővel is kiegészítjük, úgy a nyári időszakban csökkenhet a légkondicionáló használatának szükségessége.

A bejegyzés trackback címe:

https://mavent.blog.hu/api/trackback/id/tr716393058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása