Mavent Magyarország Kft.

Árnyékolástechnika blog

Árnyékolástechnika blog

Szalagfüggöny – a sokoldalú árnyékoló

2020. május 08. - Mavent

A szalagfüggöny régen kifejezetten csak az irodák árnyékolója volt, de mára már egyre szélesebb körben alkalmazzák otthoni árnyékolásra is. Ennek oka az, hogy használata praktikusabb, mint egy hagyományos függönyé, ugyanakkor nem igényel több karbantartást. Sokan használják árnyékolás helyett térelválasztónak is, mert szorosan záródó lamellái megakadályozzák a belátást.

sofa-chair-beside-window-2249055.jpg

A szalagfüggöny esetén is, a textillamellák egy karnishoz vannak csíptetve, melyet oldalfalra vagy a mennyezetre is fel lehet szerelni. A karnist nem csak a padlóval párhuzamosan, de ferdén is fel lehet szerelni, így különleges formájú vagy tetőtéri ablakokhoz is ideális. A lamellák elforgathatók, szabályozva ezzel a helyiségbe beeső fény mennyiségét, így otthon is kellemes hangulatot lehet teremteni vele.

Ráadásul a lamellák bárki által könnyedén levehetők, így akár évszak szerint is lehet cserélgetni a színeket, ami a legtöbb egyedileg gyártott árnyékolónál problémát jelent. Már pedig színekből van bőven választás, sőt még a lamellák anyagából is többféle van. Egy étterem konyhájába vagy a fürdőszobába tehetünk például PVC anyagból készült lamellákat, amely ellenáll a nedvességnek. De vannak különleges hangnyelő tulajdonságú és antibakteriális textilek is. Egyszóval minden környezetben megállja a helyét.

img_3091-2.jpg

Karbantartása nagyon egyszerű, egy száraz ronggyal áttörölve vagy finoman a porszívóval átmenve tisztíthatjuk. Az esetleges nagyobb foltokat mosószeres vízzel is lehet távolítani, de mosógépbe semmiképp sem szabad tenni.

A bejegyzés trackback címe:

https://mavent.blog.hu/api/trackback/id/tr5215670870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása