Mavent Magyarország Kft.

Árnyékolástechnika blog

Árnyékolástechnika blog

Teraszárnyékolás 2021-ben

2021. január 30. - Mavent

terasz-01.jpg

A jó idő közeledtével a terasz a kertes ház központi helyszínévé válik. Egyre gyakrabban rendezhetünk kerti partikat vagy megpihenhetünk rajta egy fárasztó nap után . Rengeteg körülménytől függ az, hogy kinek mit jelent az ideális terasz:

  • van, aki a fedetlen teraszt kedveli
  • mások kint szeretnek ülni egy tavaszi zápor alatt is
  • egyesek pedig egy teljes kültéri életteret képzelnek el.

Egy dolog azonban bizonyos:

A kertben töltött idő felértékelődött

A tavalyi év bezártságban töltött hónapjai alatt bizony sokkal jobban értékeltük a kert adta szabadságot, és összességében másképp kezdtünk tekinteni az otthonunkra. A teraszokat már nem csak a reggeli kávé elfogyasztására használtuk, hanem innen dolgoztunk, tanultunk, edzettünk. 

A nyár folyamán hallhattuk az angol "staycation" szót, ami annyit tesz, hogy otthoni nyaralás. Sokan döntöttek úgy, hogy az idei tengerparti vakáció helyett felújításba fognak és ebbe beletartoztak a teraszok is.
A vírushelyzet új trendeket indított el a teraszárnyékolás terén, amely által ismét előtérbe helyeződtek a pergolák

terasz2-01.jpg

Multifunkcionális kinti élettér

Az alumínium pergolák egy új, külső életteret biztosítanak a családnak kompromisszumok nélkül. Előnyük, hogy ezek kész szerkezet, tehát nem igényelnek építkezést, ugyanakkor felveszik a versenyt az épített tetőkkel. Sőt bizonyos tekintetben még előnyösebbek is, hiszen vannak forgatható és elhúzható lamellás modellek, amelyek magasabb szintű kényelmet biztosítanak.

További nagy előnyük, hogy számtalan kiegészítővel rendelkeznek, ezért olyan életteret alakíthatunk ki, amilyet csak szeretnénk. Az oldalfalak védenek a szél és heves esőzés ellen, így egy tavaszi zápor alatt is nyugodtan ülhetünk a teraszon. A beépített LED világítás lehetőséget biztosít arra, hogy késő estig beszélgessünk kint a barátokkal vagy lazítsunk a kedvenc könyvünk társaságában. Ez csak két példa a számtalan lehetőség közül, amelyekkel személyre szabhatjuk a pergolákat.

Előreláthatólag 2021-ben is nagy igény lesz a kinti élettér maximalizálására, ezért a pergolák továbbra is velünk maradnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://mavent.blog.hu/api/trackback/id/tr6416408942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása