Mavent Magyarország Kft.

Árnyékolástechnika blog

Árnyékolástechnika blog

Redőny vagy reluxa? - 4 szempont, amit érdemes figyelembe venni

2020. augusztus 12. - Mavent

Az első dolog, amiért fel szokott merülni ez a kérdés, az általában az ár. Egy családi ház összes ablakára redőnyt rakatni nem olcsó mulatság, mindenképp több százezres végszámlára számíthatunk. Ezzel szemben a reluxa jóval kedvezőbb árfekvésű. Viszont amikor a két termék között vacilálunk, jusson eszünkbe, hogy azok más-más célt szolgálnak, így magukat a termékeket nem érdemes összevetni egymással. Inkább külön-külön vizsgáljuk meg, hogy megfelelőek-e arra célra, amit szeretnénk, hogy kiszolgáljanak.

window-924985_640.jpg

Hőszigetelés

Ugyan mindkét árnyékolóból létezik alumínium változat is, ami köztudottan jó hővezető, de ettől még nem lesz mindkettő alkalmas a hőszigetelésre. Csak azoknál az árnyékolóknál beszélhetünk hőszigetelő képességről, amelyek a nyílászárón kívül helyezkednek el. A reluxa ugyan hatékonyan felfogja a napsugarakat, de nem hőszigetelő. Viszont remek választás olyan ablakokra, amik tűző napsugárzásnak vannak kitéve, de nem szeretnénk teljesen besötétíteni emiatt.

 Élettartam

Megfelelő karbantartás mellett mindkettő hasonlóan tartós lehet. Az alumíniumból készült redőnyök a legellenálóbb szerkezetek, nehéz őket tönkretenni. Egy reluxa azért jóval mobilabb, könnyebb szerkezet, így könnyebb benne kárt tenni is. Belső árnyékolásra van tervezve, ezért nem kell ellenállónak lennie az időjárással szemben.

Biztonság

Egy masszív alumínium redőny sok illetéktelen betolakodót elrettenthet már önmagában is, de az elektormos redőnyöket kiegészíthetjük feltolásgátlóval, így nagyobb biztonságban tudhatjuk értékeinket. A reluxa fizikai védelmet nem nyújt, egyrészt mert belül van, másrészt mert az oldalai szabadon vannak, így könnyen félrehúzható.

Használhatóság

Az egyik legfontosabb kérdés, hogy hogyan fogjuk használni az árnyékolót. Meg szeretnénk akadályozni a belátást, de nem szeretnénk teljes sötétséget? Vagy épp teljesen kizárnánk a fényt? Milyen hangulatot szeretnénk az otthonunkba? Aki szereti a fény-árnyék játékokat, annak a reluxa kedvezőbb megoldás lehet, de ha teljesen kizárnánk a külvilágot, akkor inkább redőnyt válasszunk. Mindkét árnyékoló rengeteg színben és többféle anyagban érhető el, gyakorlatilag teljesen otthonunkra szabhatók, így nem kell kompromisszumokat kötnünk stílus terén.

A bejegyzés trackback címe:

https://mavent.blog.hu/api/trackback/id/tr916117894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása