Mavent Magyarország Kft.

Árnyékolástechnika blog

Árnyékolástechnika blog

Gyakori kérdések a teraszárnyékolók vásárlásánál

2020. július 30. - Mavent

A teraszárnyékolók az ókori fa pergoláktól eljutottak odáig, hogy ma már luxuskategóriát képviselnek az árnyékolók között. Rengeteg testreszabási lehetőség rejlik bennük és sokkal többet adnak annál, mint egyszerűen csak az árnyékolás. Használhatók szaletliként a kert valamelyik szegletében állva, vagy akár autóbeállóként is. Tökéletesen kiszolgálják használójuk minden igényét, ráadásul rendkívül ellenállók, így nem kell aggódni az időjárás miatt sem.

A teraszárnyékolók vásárlásánál azonban van néhány kérdés, amely gyakran előkerül.

  1. Milyen karbantartásra van szükség?

Különösebb karbantartást nem igényelnek, azon kívül hogy évente nem árt egyszer-kétszer átmosni. A tetőszerkezet öntisztuló tulajdonsággal rendelkezik, de amennyiben nagyobb fák közelében van az árnyékoló, úgy nem árt ősszel lesöpörni a leveleket.

  1. Hogyan lehet üzemeltetni?

Alapesetben távirányítóval vagy okos otthon rendszeren keresztül lehet üzemeltetni a tetőszerkezetet és a legtöbb kiegészítő elemet is. Ezenkívül automatizálni is lehet, így alig kell hozzányúlni a vezérlőhöz.

  1. Mennyi idő alatt lehet telepíteni?

A megfelelően felmért és legyártott terméket pár óra alatt lehet telepíteni. Amennyiben komplexebb rendszerről van szó, úgy körülbelül 8 órát vesz igénybe.

  1. Kell-e valamilyen előkészület a telepítés előtt?

A teraszárnyékolóknál fontos a biztos alap, hiszen masszív szerkezetekről beszélünk. Amennyiben ez hiányzik, úgy előtte mindenképp szükséges egy lehetőleg beton alapot készíteni.
Az önálló tetőszerkezeteknél, melyek nem rendelkeznek lábakkal, külön ki kell alakítani a vízelvezetést.
Ezenkívül maximum a megfelelő elektromos hálózat leállásról kell gondoskodni.

  1. Milyen hibák léphetnek fel?

Egy minőségi teraszárnyékolónál a leggyakoribb hibák a nem megfelelő telepítésből adódhatnak, így fontos hogy mindig képzett szakemberek végezzék a szerelést. Ettől eltekintve ritkán fordul elő meghibásodás, amit bizonyít az is, hogy a gyártók több év garanciát vállalnak a termékre.
Hosszú évek alatt a mozgó alkatrészek azok, melyek elhasználódhatnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://mavent.blog.hu/api/trackback/id/tr1416086078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása