Mavent Magyarország Kft.

Árnyékolástechnika blog

Árnyékolástechnika blog

Inspiráló teraszok, új terek a kertben

2020. június 04. - Mavent

Korábban már írtunk a kerti-és teraszárnyékoló rendszerek típusairól és felépítésükről, így most inkább inspirációs jelleggel szeretnénk bemutatni néhány korábbi munkánkat, azért hogy szemléltessük a testreszabási lehetőségek végtelen tárházát.

Kezdjük néhány alap kivitellel, vagyis olyan teraszárnyékolókkal, amikbe nem kerültek oldalelemek és egyéb extra kiegészítők. Ezeket általában olyan teraszokra választják, amelyek valamelyest védve vannak az időjárástól és fő céljuk az árnyékolás. Ha a teraszt csak arra használjuk, hogy nyáron néha kiülünk a családdal és barátokkal egy-egy étkezésre, akkor nem érdemes egy komplett rendszert felhúzni. Ilyenkor pont elég az, hogy legyen egy masszív tető a fejünk felett, ami megvéd a napsugaraktól.

Mint ahogy azt ennél a balatoni nyaralónál is látjuk, a terasz oldalról elég jól védve és csak kevés bútor található rajta, ráadásul ezek sem kényesek, így ez az alap kivitelű Algarve teraszárnyékoló tökéletesen megteszi.

algarve-2.jpg

 

Ennél a budapesti háznál is hasonló a helyzet. A terasz védett helyen található, csak alkalmanként használják a tulajdonosai, éppen ezért csak kevés bútor található rajta és azok sem kényesek.

 algarve_3-2.jpg

Más a helyzet akkor, ha egy kellemes kiülőre vágyunk, de a terasz önállóan áll valahol a kertben. Lehet, hogy nem fogjuk gyakran használni a teraszt és drága bútorok sem lesznek rajta, de ha oldalról nincs semmi ami megvédjen bennünket, akkor már nem biztos, hogy olyan kellemes lesz a teraszon töltött idő.

Vegyünk példának szintén egy balatoni házat. Ebben az esetben a terasz szabadon áll a kert végében, ráadásul egy dombtetőn, tehát számolni kell az erősebb széllökésekkel is. Mivel az oldalai minden irányból szabadon állnak, a reggeli és délutáni órákban nem leszünk védve a napsugarak ellen. Továbbá érdemes figyelembe venni azt is, hogy egy hirtelen jött nyári zápor könnyedén elmoshatja a kerti partinkat, mert hiába vagyunk fentről védve, ha oldalról bever az eső.
A ház tulajdonosai számoltak ezekkel a tényezőkkel és a szélálló textilekkel, valamint Loggia panelekkel, minden oldalról időjárásbiztossá tették az új Camargue teraszárnyékolójukat.

 bt_20161005_tihany_037-2.jpg

Nézzünk egy olyan példát is, amikor nem csak az árnyékolás a cél, hanem egy plusz élettér létrehozása, amely szerves részét képezi a háznak. Ennek a Gödön található háznak a tulajdonosai egy olyan helyiséget szerettek volna, amelyet egész évben használhatnak és nem csak teraszként tud funkcionálni. Az alap szerkezet itt is egy Camargue teraszárnyékoló, de oldalról üvegpanelek kerültek beépítésre, amelyekkel teljesen le lett zárva. Ugyanakkor a panelek nyithatók, tehát nyáron egyszerűen csak el kell tolni őket és máris a szabadban érezhetjük magunkat. A szerkezetbe fűtés is került, így hűvösebb napokon is lehet itt tartózkodni, valamint a lamellákba szerelt LED világításnak köszönhetően az esti órákban is olvashatunk vagy beszélgethetünk a teraszon.

camegue_3-2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mavent.blog.hu/api/trackback/id/tr4915739970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása