Mavent Magyarország Kft.

Árnyékolástechnika blog

Árnyékolástechnika blog

Top 3 árnyékoló nagyméretű ablakokra

2020. április 24. - Mavent

Egy nagyobb bukó-nyíló ablak szabvány mérete 150x150 cm szokott lenni, de a mai modern építészetben nem számítanak ritkaságnak a több méter széles egybefüggő üvegfelületek sem, amiknek az árnyékolása elsőre kihívásnak tűnhet. Szerencsére számos gyártó kínál kifejezetten a nagyméretű ablakokra árnyékolási megoldásokat és még a kilátásról sem kell lemondanunk. A kényelmet is szem előtt tartva, mindegyik árnyékoló motorizálható, sőt nagy méretek esetén ez kimondottan ajánlott is.

 

Fixscreen külső textilárnyékoló – egyedi sarokmegoldással

A belga Renson vállalat csúcsterméke nem csak, hogy 4 méter szélességig képes egybefüggően árnyékolni, de a panoráma ablakokra is kínál megoldást. A Panovista nevet viselő termék szerkezetében és anyagában is megegyezik a Fixscreen-nel, de ezt kifejezetten a sarokablakokra tervezték. Míg más árnyékolóknál a sarokillesztés bezavarhat, addig a Panovista nem rendelkezik lefutó sínnel és sodronyokkal a sarkokon, így nem veszi el az ablak fő funkcióját, a kilátás élvezetét.

A Max változattal egészen 6 méterig árnyékolhatunk egybefüggően. Ebben az esetben a textil a sarkokon zipzárral van rögzítve, ami fényrés mentes zárást biztosít.

 

Alumínium zsaluzia

Napjaink egyik legnépszerűbb árnyékolója, amit az tesz érdekessé, hogy a beeső fényt átmenet nélkül szabályozhatjuk. A másik előnye, hogy tökéletes megoldás széles ablakokra, mert egybefüggően 4 méter szélességig képes árnyékolni és a sarokablakokra is felszerelhető. De ha ez sem elég, akkor a szerkezet osztásával a méret tovább növelhető.

Lamellái 65, 70, 80 és 90 mm szélesek lehetnek és három különböző formában kaphatók. A Z formájú lamellával ráadásul szinte ugyan olyan sötétet érhetünk el, mint a redőnnyel.


zsaluzia2.jpg

 

Tolózsalugáter más néven Loggia

A hagyományos zsalugáterhez hasonló árnyékoló, viszont itt a panelek alján görgők vannak, amik sínen futnak. Ideális megoldás lehet teraszokra, folyosókra vagy teljes falat betakaró ablakokra. A sínes mozgatásnak hála nincs szélességbeli korlátja az árnyékolásnak, a felület méretétől függően kerülnek egymás mellé a panelek. Egy 4 méter széles ablak esetén például 4 db panel kerülhet 2 db sínen egymás mellé.

A hely igényeitől függően korlátlan számú sín kerülhet egymás mögé.

bt_20150625_dunakeszi_137-2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mavent.blog.hu/api/trackback/id/tr3015637550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása