Mavent Magyarország Kft.

Árnyékolástechnika blog

Árnyékolástechnika blog

Zsalugáter, a ház öltöztetője

2020. január 23. - Mavent

A zsalugáter a legrégebb óta használt árnyékoló típus, amely mind esztétikában, mind funkcionalitásban képes megállni a helyét a mai napig is. Mediterrán, rusztikus hangulatot idéző árnyékoló, ami már messziről odavonzza a tekintetet. Találkozhatunk vele vízparti nyaralókon, éttermeken és vendéglátó helyiségek ablakain.

A hagyományos fából készült zsalugáterek mellett megjelentek az alumíniumból és műanyagból készült változatok is, amik hosszú éveken át megőrzik szépségüket. Aki a minőséget és tartósságot tartja szem előtt, az alumínium zsalugátert fog választani. Bár a ma kapható fa változatok jobb minőségűek mint régen, mégis rendszeres felületkezelésre szorulnak. Az alumínium esetén ilyennel nem kell foglalkoznunk, hiszen ezek szinte semmilyen karbantartást nem igényelnek. Ráadásul az alumínium köztudottan jó hőszigetelő.

A zsalugáter lamellái már nem csak fixen állhatnak, hanem mozgathatók is lehetnek, így tetszőlegesen szabályozható a beeső fény mennyisége. A többfunkciós árnyékolással meghitt hangulatot teremthetünk otthonunkba, ami elősegíti a pihenést és feltöltődést.

Ahogy a legtöbb árnyékoló, úgy a zsalugáter is motorizálható. Ez általában magasabb költségekkel jár, viszont sokkal kényelmesebb és energiatakarékosabb használatot biztosít. A motorizálás lehetőségét mindig érdemes figyelembe venni olyan helyeken, ahol az árnyékolókat napi szinten, akár többször is mozgatjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://mavent.blog.hu/api/trackback/id/tr3015422788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása