Mavent Magyarország Kft.

Árnyékolástechnika blog

Árnyékolástechnika blog

Fenntarthatóság és energiatudatosság az árnyékolásban is – 3 árnyékoló a zöldebb otthonért

2020. szeptember 02. - Mavent

A jövőnkre nézve nélkülözhetetlen feladat, hogy fenntartható módon használjuk ki a Nap előnyeit.  A megfelelő árnyékolás csökkenti a hűtési és fűtési rendszerek használatát, ezáltal kevesebb energia távozik az épületek üvegfelületein keresztül. A 2021-től életbe lépő energetikai követelmények szerint, az új építésű ingatlanoknak közel nulla energiaigényűnek kell lenniük, így a rossz minőségű árnyékolók kora is leáldozóban van.

new-england-1336173_640.jpg

Otthonunk hővédelme érdekében számos jó minőségű árnyékoló közül választhatunk, melyek életre szóló befektetést nyújtanak. Árnyékolót nem 1-2 évre választ az ember, ezért fontos hogy megbízható gyártók termékeit vásároljuk meg, és hozzáértő szakemberre bízzuk a beépítést. Egy komolyabb árnyékoló felszerelése számos hibalehetőséget rejt magában, amik megrövidítik a termék élettartamát és csökkenthetik a hővédelmet is.

Ne csak a téli fűtésszezonra gondoljuk, hiszen a légkondicionálók háromszor akkora energiát emészthetnek fel, mint a fűtés. Az alumínium redőnyök köztudottan jól alkalmazhatók az épületek energiafelhasználásának csökkentésére. Az egyik leghatékonyabb hőszigetelő képességgel rendelkező redőnytípus, az áthidaló helyére építhető redőnyrendszer, amely teljes hőhídmentességet biztosít. Használatával meggátolható a párakibocsátás, és ezzel a falak penészesedése is.

Az alumínium árnyékolóknál maradva remek alternatívája lehet a redőnynek a zsaluzia. Az öntartó rendszerű kivitel itt is teljesen hőhídmentes kialakítású, így egy egészséges és energiahatékony életteret hozhatunk létre. Akárcsak a redőny esetén, a zsaluzia is kérhető beépített szúnyoghálóval vagy textilárnyékolóval.

window-417926_640.jpg

A harmadik árnyékoló, amit érdemes megemlíteni ha energiahatékonyságról van szó, a belga Renson vállalat egyedülálló fejlesztése. A Renson Fixscreen külső textilárnyékoló UV- és szélálló, ezért nagy népszerűségnek örvend a vízparti nyaralótulajdonosok körében. A textil amellett, hogy még az épületen kívül felfogja a nyári forróságot, a sűrű szövésnek köszönhetően betölti a szúnyogháló funkcióját is, így 2 az 1-ben szerkezetet kapunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://mavent.blog.hu/api/trackback/id/tr7816178782
süti beállítások módosítása