Mavent Magyarország Kft.

Árnyékolástechnika blog

Árnyékolástechnika blog

Árnyékolás trendek 2020-ban

2019. december 12. - Mavent

Az építőipar jövőre feltehetően továbbra is szárnyalni fog köszönhetően a családtámogatási programoknak és a 2023-ig hatályban lévő 5%-os áfakulcsnak, amelyet a tavaly november 1-ig kiadott építési engedéllyel rendelkező ingatlanokra lehet igénybe venni. A nemzetközi piacon (és egyre inkább a hazain is) évek óta a fenntartható építészeti megoldások uralják a trendet. Az árnyékolástechnika is ezt a vonalat igyekszik követni az energiamegtakarítást segítő termékekkel és a különböző okos otthon megoldásokkal.

Lássuk mik fogják inspirálni a jövő évi trendeket!




1. Vissza a szabadba

A nagy üvegfelületek, nyitható terek és a természet inspirálta színek továbbra is dominálni fogják az otthon trendeket.  Előtérbe kerülnek az olyan árnyékolók, amelyek nem engednek betekintést a privát szféránkba, de ugyan akkor nem zárják ki a természetet sem.
A passzívházak már nem építészeti trendnek, hanem életfilozófiának is felfoghatók, ami arra törekszik, hogy egy egészségesebb és fenntarthatóbb életteret teremtsen a tulajdonosának. Az olyan hőveszteséget minimalizáló árnyékolók, mint a Perfekt St is ezt a filozófiát követik és a jövőben még inkább előtérbe fog kerülni az ilyen jellegű termékek gyártása.

Az egészségtudatos élettér megteremtésében a belga Renson árnyékolók is vélhetően kiveszik a szerepüket a jövőben is. Az itthon is népszerű teraszárnyékolóikkal arra törekednek, hogy új életteret alakítsanak ki a kertben, amit egy évben több hónapon át használhatnak a tulajdonosaik.

 

  1. Automatizált otthon

A Hunter Douglas vezető nemzetközi árnyékolástechnikai gyártócég szerint, az automatizált árnyékolók fontos részei lesznek a 2020-as otthon trendnek. Nem csak a kényelem, de az energiahatékonyság és a biztonság is növelhető a különböző okos kiegészítőkkel. Az időjáráshoz és fényviszonyokhoz kalibrált árnyékolók továbbra is népszerűek lesznek az új ingatlant építők körében. Emellett kiemelt szerepet kap az  árnyékolók összekapcsolása egymással és más eszközökkel, aminek köszönhetően rengeteg módon kommunikálhatunk velük.
A magasabb komforttal rendelkező házak értékállóbbak tudnak maradni hosszútávon, ezért befektetési szempontból is érdemes figyelembe venni, hogy milyen árnyékolót választunk.

  1. Gyermek- és állatbarát árnyékolók

Az elmúlt hónapokban sok nagy gyártónál kerültek előtérbe a gyermek- és állatbarát megoldások. Itt vissza is kanyarodunk a motoros árnyékolók előtérbe helyezésére, hiszen ezeknél nem áll fent annak a veszélye, hogy a gyermek leszakítja vagy maga köré tekeri a gyöngyláncot. Az elektronikusan vezérelhető árnyékolóknál a gyártók úgy alakítják ki a termékeket, hogy a vezetékek rejtve legyenek, ami mind biztonsági mind esztétikai szempontból előnyösebb.

A bejegyzés trackback címe:

https://mavent.blog.hu/api/trackback/id/tr5915312850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása