Műanyag vagy alumínium redőny?
2019. november 01. írta: Mavent

Műanyag vagy alumínium redőny?

Mindig fejtörést okoz eldönteni, hogy műanyag vagy alumínium legyen a redőny és sokaknál csak az ár jelenti a döntő tényezőt. A döntés előtt ugyanakkor érdemes figyelembe venni a hosszútávú előnyöket és hátrányokat is és meghatározni, hogy mi a legfontosabb szempont számunkra.


Műanyag redőny

 

A műanyag redőny legnagyobb előnye, hogy olcsón be lehet szerezni és hosszú évekig jól működhet, ellenben a régi fa árnyékolókkal. Már nem csak a hagyományos fehér színben kapható, hanem van szürke, krém, bézs és fa árnyalat is. Sokszor találkozhatunk nagyon olcsón kínált redőnyökkel is a piacon, azonban ezek rossz minőségű műanyagból készülnek, nincsenek megfelelően szigetelve és hamar elromlanak. Egy jó minőségű műanyag redőny lécei nem színeződnek el és tiszta, ipari műanyagból készülnek. Ha fontos a jó szigetelés és tartósság, akkor legalább a közép árkategóriában gondolkodjunk és kérdezzünk utána a lécek anyagának valamint a felületkezelésnek. Mindemellett pedig gondoskodjunk a szakszerű felszerelésről, ugyanis ennek hiányában a redőny leszakadhat vagy csökkenhet a hőszigetelő képessége.

 

Alumínium redőny

 

Az alumínium redőny az egyik legtartósabb árnyékoló. Magas ellenállósága miatt sokkal tartósabb, mint a műanyag társai, valamint az alumínium köztudottan jó hang- és hőszigetelő. A lécek ennél is rengeteg színben érhetők ma már el és a felületkezelésnek hála nem veszítenek színükből az évek alatt. Természetesen az alumínium redőnyökből is lehet találni jóval olcsóbb verziókat is, de ezek hamar elkopnak és olykor az alkatrészcsere sem megoldható. A német heroal az egyik legjobb gyártónak számít a piacon, mivel a felhasznált minőségi alapanyagok és több rétegű felületkezelés mellett, szigorúan odafigyelnek a gyártási folyamat minden lépésére. Itt is igaz az, hogy vásárlás előtt mindig járjunk utána a gyártó által használt anyagoknak. 

Az alumínium redőnyökről sokan azt gondolják, hogy jóval magasabb árkategóriába tartoznak, mint a műanyag társaik, holott egy középkategóriás műanyag redőny és egy alumínium redőny között nincsen akkora különbség. Kalkuláljuk bele a döntésbe, hogy mennyire számít nekünk az ellenállóság, hány évre tervezünk a redőnnyel és javítás esetén mennyibe kerülnek az alkatrészek vagy egy esetleges redőnycsere.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mavent.blog.hu/api/trackback/id/tr4415278812