Mavent Magyarország Kft.

Árnyékolástechnika blog

Árnyékolástechnika blog

Pergola árnyékoló ötlet

Strapabíró textilárnyékoló meglévő pergolához

2019. június 18. - Mavent

A pergolák több száz éves töretlen népszerűségnek örvendenek, ha a kertek díszítéséről van szó. Számtalan felhasználási módja lehet, a kellemes kerti lugastól kezdve a terasz fedéséig. Utóbbi esetén érdemes lehet tetővel ellátni a pergolát, annak érdekében, hogy védjük az alatta lévő bútorokat és minden időben kellemes pihenőhely legyen. Vannak olyan típusok, amik már alapból rendelkeznek tetővel, de a kész pergolát is lehet utólag árnyékolni. 

bryan-agua-365246-unsplash.jpg

Mivel fedjük le a már meglévő pergolát?

A pergolák többsége fából készül, amiket alulról vagy felülről lehet a legegyszerűbben árnyékolóval ellátni. A legjobb az, ha az árnyékoló, a pergola fölé tud kerülni, mert ilyenkor jobban véd a felmelegedés ellen és megvédi a fát a környezeti hatásoktól. A pergola és a helyszín adottságaitól függ, hogy hova szerelhető fel az árnyékoló, ezért mindenképp javasolt az előzetes helyszíni egyeztetés a kivitelezővel.

Egy gyakori megoldás a motoros textilárnyékoló, könnyű kezelhetősége és gyors felszerelhetősége miatt. Lehetőleg olyat válasszunk, ami dupla rugós technológiával felszerelt, - mint például a Varisol termékei, mert ez mindig feszesen tartja a textilt, így nem fog megrogyni és nem lesz gyűrött.

A nyitott pergolák árnyékolásánál minden esetben figyelnünk kell a nap- és szélvédelemre, ezért érdemes jó minőségű, magas UV álló textileket választani és az elektromos árnyékolót érzékelőkkel ellátni. Igény szerint a textilek lehetnek vízállóak is, erről érdemes vásárlás előtt tájékozódni.

yiqun-tang-723679-unsplash.jpg

Mennyibe kerül a pergola fedése?

Az árnyékolók árai méret és textil típus függők. Ha hosszantartó, jó minőségű árnyékolót szeretnénk, ami nem csak dekorációs célt szolgál, akkor százezres nagyságrendben érdemes gondolkoznunk. Ezek a termékek egyedileg készülnek, ezért biztosak lehetünk abban, hogy pontosan a mi igényeinkre lesznek szabva. 

Dekoriációs céllal pár tízezer forintért vehetünk függönyt, azonban számoljunk azzal, hogy gyorsan koszolódni fog és elázás esetén bepenészedhet. Sima függönyt tetőként nem érdemes használni, inkább tegyük fel oldalárnyékolónak fedett pergolához.

A bejegyzés trackback címe:

https://mavent.blog.hu/api/trackback/id/tr714894444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása